понеделник, 6 август 2012 г.


  "Лято е, а на летния театър дават пиесата "референдум за или против АЕЦ Белене".

  След десетилетия мотаене и харчене на милиарди изведнъж искат да попитат народа. Дали БСП или ГЕРБ, всички са подписали каквото си искат, без много да се интересуват за това, което мислят хората. Самият премиер през цели три години е заблуждавал дори искрените си фенове.

  А защо сега референдум? Защото от цялото колебаене стане ясно, че се опитват да се измъкнат от положението, че не знаят, какво искат. А сега, към края на мандата си, даже не искат да приемат отговорността за това, нека народът да е виновен за всичко.

  Нормално правителство би трябвало да се отличава с точно обратното: да има ясни стратегии, а и готовност да приемат отговрност.

  ЗЕЛЕНИТЕ имаме ясна позиция: НЕ на АЕЦ Белене, а и НЕ на преместването на риска на друго място. Точно текущата година май достатъчно е показала, че от земетресения и атентати няма защита. Единствената защита от атомни катастрофи е възможно най-скоро да излезем изцяло от атомна енергия.

  ЗЕЛЕНИТЕ настояваме да се развиват Възобновяеми Енергийни Източници (ВЕИ) като наш собствен български ресурс. А единственият подходящ референдум за това ще са самите избори: Който не иска АЕЦ Белене, трябва да се присъедини към ЗЕЛЕНИТЕ. За да се сложи край на театъра на мотаенето."
  Това не е казано от мен, но абсолютно го подкрепям